Duurzaamheid bij Don Quichotte

Onze verantwoordelijkheid

Wij van Don Quichotte leven graag op deze aardbol – en wij willen, dat onze aarde zo lang mogelijk behouden blijft. Om deze reden staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel. Ons succes mag dan ook niet ten kosten van mens of natuur gaan. Uiteindelijk willen wij onze winst kunnen verantwoorden tegenover de maatschappij en onze omgeving. Op deze manier gaan wij niet alleen voor snelle successen maar kijken wij juist naar perspectieven op de langere termijn - voor ons bedrijf, ons personeel en onze omgeving.

Voor onze omgeving

Bij Don Quichotte werken wij er met routine aan ons milieumanagement steeds verder te verbeteren. Met ons Milieucertificaat ISO 14001 verplichten wij ons er dan ook toe, dat onze milieuprestaties continu in een stijgende lijn zijn en dat milieuvervuiling vermeden wordt. Daar hoort ook het voorbeeld bij van ons professionele recycle-management waardoor afval zoveel mogelijk gereduceerd wordt. Professioneel en efficiënt werken heeft op alle niveaus zin. Alleen op deze manier kunnen wij zorgen voor kwaliteitsproducten en tevreden klanten. Het kwaliteitscertificaat ISO 9001 bewijst dat wij ons productieproces milieuvriendelijk optimeren, zodat we onze klanten het beste resultaat kunnen leveren.

Voor onze medewerksters en medewerkers

Onze medewerkers en medewerksters zijn ons grootste goed. Logisch, dat wij ervoor zorgen, dat ze zich bij ons goed voelen! Volgens het arbeidsveiligheidscertificaat OHSAS 18001 zorgen wij voor de best mogelijke werkomstandigheden en een veilige werkomgeving. Daarbovenop ondersteunen wij onze medewerksters en medewerkers met verschillende gezondheidsvraagstukken, nemen wij 50% van de fitnesskosten van onze medewerkers over en is ook fysiotherapie en osteopathie via ons mogelijk.

Voor onze medemens

Wanneer het bij onze onderneming, onze collega’s en onze omgeving goed gaat, gaat dan alles goed? Bij Don Quichotte kijken wij verder. Wij ondersteunen met regelmaat sociale projecten en verenigen in onze omgeving. Onze lange samenwerking met de sociale supermarkt: “Super social”, helpt mensen die het écht nodig hebben, goedkope en vooral goede producten te kunnen kopen.